Termeni si conditii

Site-ul www.filcar.ro este proprietatea S.C. Filcar SRL, inregistrata in Galati, B-dul George Cosbuc nr.243.
Utilizarea site-ului pentru navigare si cumparare de produse implica acceptarea termenilor si conditiilor descrise mai jos.
S.C. Filcar SRL isi rezerva dreptul de a modifica si actualiza, in orice moment, fara notificare, continut din acest site.
1. Definitii
Utilizator - orice persoana care viziteaza site-ul www.filcar.ro.
Cumparator(Client) - persoana fizica sau juridica ce emite o Comanda.
Vanzator - S.C. Filcar SRL, cu datele de identificare: Cod Unic de Inregistrare RO 7946465, inregistrata la Registrul Comertului cu nr.  J17/1823/1995, sediul social in Galati, B-dul George Cosbuc nr.243.
Produse(Bunuri) - orice produs mentionat in Comanda, care urmeza sa fie furnizat de Vanzator, Cumparatorului. 
Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul isi exprima intentia de a achizitiona Produse (Bunuri) si sa faca plata acestora.
Contract - o Comanda confirmata de Vanzator, prin care  Vanzatorul este de acord sa livreze produsele din Comanda, la adresa specificata iar Cumparatorul este de acord sa faca plata acestor Produse.
Curier - orice persoana de drept public sau privat care presteaza servicii de curierat.
2. Dreptul de autor asupra informatiilor din acest site
Continutul site-ului www.filcar.ro: texte, imagini, elemente de grafica web, scripturi, programe si alte date este proprietatea S.C. Filcar SRL si a furnizorilor sai si este aparat de Legea privind dreptul de autor (legea nr.8/1996) si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul S.C.Filcar SRL a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare.   
3. Exonerarea de raspundere
Informatiile de pe site-ul filcar.ro sunt puse la dispozitia utilizatorilor cu buna credinta, din surse pe care Vanzatorul le considera de incredere.
In cazul in care informatiile privind produsele sunt eronate, va rugam sa ne aduceti la cunostinta acest fapt la adresa contact@filcar.ro pt a remedia erorile.
Link-urile catre alte site-uri sunt oferite in scop informativ, filcar.ro nu isi asuma responsabilitatea pentru continutul lor.
4. Prelucrarea datelor cu caracter personal
S.C. Filcar SRL prelucreaza date cu caracter personal prin intermediul site-ului www.filcar.ro conform Politicii de confidentialitate disponibila aici
5. Inregistrarea unui cont de Utilizator
Pentru a crea un cont de Utilizator pe www.filcar.ro este obligatoriu folosirea unei adrese de e-mail valida.
6. Facturare, Plati, Pret
Pretul final platit de Cumparator este format din pretul produsului + cheltuielile de expeditie aferente, detaliate pe site inainte de finalizarea Comenzii.
Preturile sunt exprimate in LEI si includ TVA.
Pretul si modalitatea de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Produsele (Bunurile) livrate, Cumparatorul avand obligatia de a furniza informatiile necesare emiterii facturii in conformitate cu legislatia in vigoare.
7. Garantia
Produsele comercializate pe site-ul www.filcar.ro beneficiaza de garantia legala, conform Certificatelor de conformitate si garantie emise de producatori.
Pentru a beneficia de garantie, Cumparatorul are urmatoarele obligatii:
  • produsul sa fi fost cumparat de la S.C. Filcar SRL prin intermediul www.filcar.ro si folosit numai pentru scopul pentru care a fost conceput.
  • sa respecte instructiunile de utilizare, intretinere, transport, manipulare si instalare conform specificatiilor producatorului.
  • sa pastreze certificatul de garantie si factura/bonul fiscal cu care a cumparat produsul.
  • sa monteze produsele in ateliere specializate sau service-uri autorizate RAR, acolo unde este specificat de producator.
Cauze de pierderea a garantiei:
  • deteriorari mecanice
  • inundarea, incendierea, expunerea la soare, descarcari electrice
  • instalare necorespunzatoare
  • interventii neautorizate
  • scurt-circuite la instalatia electrica
8. Livrarea
Livrarea produselor se poate face la nivel national prin intermediul serviciilor de curierat. Livrarea se va face la adresa pe care Cumparatorul o specifica in formularul de Comanda.
Termenul de livrare este intre 24 si 48 ore de la confirmarea comenzii pentru produsele din stoc.
Pentru produsele fara stoc termenul maxim de livrare este de 30 zile.
Produsele pot fi ridicate si de la sediul magazinelor noastre.
9. Dreptul de retragere
Dispozitiile de mai jos sunt aplicabile doar persoanelor fizice.
Conform legislatiei in vigoare - O.U.G. 34/2014, Clientul isi poate exercita dreptul de a se retrage din Contract in termen de 14 (paisprezece) zile de la intrarea in posesie a Produselor. Clientul va suporta costul legat de returnarea produselor. Clientul trebuie sa informeze S.C. FILCAR SRL cu privire la decizia sa de returnare a Produselor prin formularul de retur.
Produsele returnate se accepta pentru retragere daca sunt prezentate in aceeasi stare in care au fost livrate, cu ambalajul original si documentele care le-au insotit. Nu pot fi considerate "Produse eligibile" pentru retur daca acestea prezinta deformari, lovituri, zgarieturi, uzura excesiva sau interventii neautorizate.